?

Log in

No account? Create an account
 

Markoilua joutoaikoina

About Merkinnät

Yleistä höpinää 27. elok. 2007 @ 10:36

bridge, originally uploaded by Marko_K.

Valokuvaus:
Olen nyt ollut jo jonkin aikaa kohtalaisen kyllästynyt kuvaamaan ötököitä, mutta toisalta en nyt paljon muutakaan ole saanut kuvattua, joten ainoat aikaansaannokseni valokuvauksen alalla vajaan kuukauden aikana on joidenkin vanhempien kuvien muokkaaminen sellaiseen kuntoon, että kehtaan niitä tänne nettiinkin laittaa. Ötököitä on näissä viimeistellyissä kuvissa kohtalaisesti, mutta olen sentään muutaman muunkin kuvan onnistunut muokkaamaan itseäni tyydyttävään kuntoon. Esimerkkinä näistä käykööt tämä siltakuva Budapestistä.

Kirjoittaminen:
Kirjoittaminen on ollut koko ajan mielessä ja olenkin suunnitellut pidempää scifi-tarinaa siirtolaisuudesta. Olen alkanut käydä lävitse siirtolaisuuskuvauksia, kuten leffapuolella Neukku New Yorkissa ja kirjapuolella Tuurin Uusi Jerusalem. Lisää pitää käydä lävitse, sillä noista en ole saanut sitä mitä haen, tai en ainakaan kaikkea sitä. Saattaa olla, että kyseessä on taas yksi hanke joka kaatuu lopulta tekemättömyyteen, mutta toisaalta ei pidä luopua ennen kun on edes kokeillut tuleeko tuosta mitään.

Ilmo:
Näin jälkikäteen lienee myös aiheellista ilmoittaa, että käväisin paremman puoliskoni kanssa maistraatissa ja näin ollen 15-vuoden yhdessä asuminen on muuttunut avioliitoksi. Päiväys tuolle tapahtumalle, oli 6.8.07.


Kirjoittaako vaiko ei? 30. heinäk. 2007 @ 18:54

crow, originally uploaded by Marko_K.

En ole saanut kirjoitettua muutamaan vuoteen juuri mitään(siis puhun tarinoista), muutaman keskenjääneen tekstinpätkän korkeintaan. Silti tunnen edelleen olevani kirjoittaja ja tämä tunne nousee aina conien yms yhteydessä enemmän esille ja menee aina useampi viikko ennen kun tilanne rauhoittuu, ennen kun häiritsevä kirjoittamisenpakko katoaa. Nyt olen vielä conin jälkifiiliksissä tämän suhteen ja niinpä erehdyinkin tänään taas aloittelemaan yhtä tarinaa. Toki tämä jäänee melko varmasti kesken niin kuin ne monet aiemmin aloittamani, mutta silti taas tuli yritettyä, ehkäpä saan illemmalla jatkettua tuota, tai huomenna. Kukapa tietää.

Kirjoitin nyt aluksi kappaleen verran jonka laitan tähän jatkoksi (lähinnä kai kokeillakseni saisinko tällä tavoin kannustettua itseäni jatkamaan kirjoittamista). Kirjoittamismenetelmääni tuntemattomille vihjeeksi se, että kirjoitan ensimmäisen version aina vapaasti, en edes pyri saamaan mitenkään valmista tekstiä aikaan. Pyrin pikemminkin vain viitoittamaan tarinan ja sitten suraavilla kirjoituskerroilla annan enemmän "lihaa" tarinan luiden päälle ja hion kieltä. Tämä pätkä on siis ensimmäistä kirjoituskertaa ja tarinan pitäisi olla valmiina noin 40.000-50.000 merkin mittainen novelli. Ja kuva on parin vuoden takainen, mutta sopii tekstipätkän kuvitukseksi.Yksinäinen varis nokkasi haluttoman tuntuisena suurta tattia ja nappasi murtuneen reunan suojista paljastuneen toukan suuhunsa. Nielaistuaan toukan varis hypähti ilmaan ja lennähti muutaman askeleen päähän ja kuunteli tovin. Ilmeisesti se ei kuullut mitään hälyttävää, sillä se palasi tatin luo parilla koikkelehtivalla hypyllä. Pää kallellaan se katsoi tattia kuin miettien, että mitäköhän siitä oikein saisi irti kun jostain lähettyviltä kuului huuto. Hetkessä lintu oli siivillään ja pian harvahko metsä avautui sen alla kuin suuri kartta. Se näki pienen lammen jonka rannoilla se usein kävi tyydyttämässä janonsa ja jonne puita kaatavat ihmiset monesti perustivat leirinsä. Se näki kiemurtelevan tien, tuskin polkua kummemman jonka ihmisjalat olivat kuluttaneet kuolleeksi uomaksi ja jonka reunoille olivat kärrynpyörät kuluttaneet syvät vaot. Se näki myös kärryt, kaatuneet kärryt ja levottomasti liikahtelevan muulin sekä miehen joka juoksi kompuroiden kohti lampea. Uteliaana se lensi lähemmäs, mutta sitten sen katse tavoitti toisen kaksijalkaisen. Tämän se tunsi ennestään, eikä tämä tuttavuus ollut sille mitenkään mieluinen joten se lisäsi korkeuttaan muutamalla siiveniskulla.


Häiritseviä tunteita 29. heinäk. 2007 @ 20:08

nightmare, originally uploaded by Marko_K.

Viime päivinä olen ollut hivenen alakuloisella mielellä... tai ehken ihan alakuloisella, mutta jotenkin haikealla mielellä joka tapauksessa. Jotenkin on ollut sellainen tunnelma, että kesä alkaa olla lopuillaan ja loppuvuosi on pelkkää puurtamista. Hassua sinällään, sillä eihän edes elokuu ole alkanut ja vaikka kesäloma onkin jo mennyt, ei nyt pieni päivän lyheneminen ja muutamat sadepäivät voi moisia tunnelmia tuottaa, eihän?

Itse asiassa en ole erityisen kiinnostunut erittelemään omia tuntemuksiani, se mikä tässä oikeammin kiinnostaa on se, että miten tällaiset fiilikset oikein syntyvät. Riittääkö pari kolme tapahtumaa todella luomaan tällaisia virheellisiä tuntemuksia joista on vaikeaa irrottautua vaikka järki sanoisikin tuntemusten olevan harhateillä? Nähtävästi riittää. Tunteiden syntymän ymmärtäminen ja näiden luonteen ymmärtäminen on toki ollut yksi ihmiskuntaa vaivanneista suurista mysteereista joten en odota ihan heti löytäväni valaistusta tähän pähkinään. On kuitenkin tavallaan myös hupaisaa pohdiskella oman pääni sisällä tapahtuvaa tunteiden ja järjen konfliktia, tilannetta jossa järki kuitenkin näyttää jollain tavoin jäävän alakynteen.

Päivän kuvana lähikuva pienenpienestä hämähäkistä. Olento on kokonaisuudessaan ehkä 7-8 mm pitkä, joten se on täysin vaaraton ja harmiton, mutta kuinka moni potentiaalisista katsojista saakaan silti, tästä juuri sanotusta tiedosta huolimatta, jonkinasteisia pelko- tai inho-oireita kuvasta, vaikka järki kuinka sanoisi että sen kohde on täysin harmiton ja että kyse on kuitenkin vain pelkästä kuvasta?


Pari sanaa conista 18. heinäk. 2007 @ 12:28

Water Strider, originally uploaded by Marko_K.

Vesimittarin valvomana lienee minunkin aika sanoa muutama sananen conista.

Perjantai 13.7.
Saavuin junalla Jyväskylään joskus 15.30 tienoilla ja ennätin siis sentään seuraamaan yhtä kirjoittajatapaamisen ohjelmaa, eli tuota julkaisemis-paneelia. Ko. ohjelma oli melko mukava, vaikkakin ehkä kotimaista spefin julkaisutilannetta olisikin voinut tuoda enemmän esille. Mutta toisaalta tämä olisi voinut hajoittaa kokonaisuutta, sillä suurin osa panelisteista oli kuitenkin näitä suuremman maailman eläviä... eli hyvä näinkin.

Conien suhteen kuitenkin se kaikkein keskeisin asia on ihmisten tapaaminen. Siinä perjantai-ilta oli mitä mainioin eikä normaalin Sohvissa istumisen vaihtoehdoksi ilmaantunut taidenäyttely ollut ollenkaan hullumpi idea. Vaikken Judith Cluten teoksista erityisemmin välittänyt (eivät iskeneet minuun sen enempää positivisesti kuin negatiivisestikaan), pidin aika paljonkin Timo Sälekiven teoksista jotka olivat sekä aika jänniä että omalla karulla tavallaan tyylikkäitä. Lisäksi tuollakin tuli käytyä pari ihan kiinnostavaa keskustelua. Ja taidenäyttelystä palasimme tietysti Sohviin jossa sekä ryyppääminen että keskustelu jatkui rennoissa merkeissä. Mukava ilta kaikenkaikkiaan.

Lauaintai 14.7.
Lopeteltuani perjantaina jo hyvissä ajoin (n. 1-1.30) saatoin vaeltaa suhteellisen pirteänä conipaikalle seuraamaan avajaisia. Jotenkin Pirkin läsnäolosta huolimatta tuosta jäi vähän vaisu olo. itse olisin toivonut vähän vahvempaa avajaisohjelmaa, jotain spektaakkelimaista... Eikä tuo fysiikan esitelmäkään oikein tuntunut iskevän niin hyvin kuin olisi voinut, vaikka olihan se tavallaan kiinnostava.
Tämän jälkeen siirryin kahvilan puolelle jossa herra Lipton liimaili kiivaaseen tahtiin kysymyslappujaan kasaan. Tuolla juttelin tietysti tovin kunnes tuli aika siirtyä seuraamaan kuinka Lipton oikein hallitsi hommansa ja hyvinhän se sen teki. Haldemanin haastattelu oli ihan mukava, ja Jukka, ei kun Lipton sai osaltaan luotua mukavan leppoisan tunnelman, mikä luultavasti auttoi myös kunniavierasta hieman rentoutumaan.
Liptonin jälkeen siirryin vaeltelemaan conitiloissa ja tutkimaan mm. myyntipöytiä joista ei kuitenkaan tällä kertaa löytynyt mitään sellaista että olisin viitsinyt enempiä ostella (hyvä on ostihan minä sentää escin kuunnelman ja yhden kirjan).
Seuraava seuraamani ohjelmanumero oli se missä itse istuin, eli Myytit scifissä. Mielestäni ko paneeli meni ihan kohtalaisesti vaikkakin vähän hirvitti eräiden paneelisitien halu laajentaa myyttikäsitystä niin laajaksi, että koko termi menettäisi merkityksensä. Olisi vielä täytynyt korostaa tuota myytin poikkeuksellista luonnetta, valitettavasti se tuli mieliini vähän turhan myöhään. Kuitenkin kaiken kaikkiaan olin aika tyytyväinen siitä miten hoidin oman hommani ja kokonaisuuskin tuntui toiki toimivan.
Tässä vaiheessa siirryin taas Sohviin, lähinnä toki ruoka mielessä, mutta loppujen lopuksi tuolla tuli istuttua miltei viiteen asti, jolloin lähdin seuraamaan syystäkin salaisia kansioita.
Tämä olikin ehkä ainoa pettymykseni conissa, sillä minuun tämä ohjelmanumero ei iskenyt lainkaan. Huumori oli liian alkeellista ja jatkuva toisto kävi rasittamaan. Ei siis toiminut minulle, vaikkakin myös toisenlaisia mielipiteitä on ko. ohjelmasta esitetty, joten ainakin osa yleisöstä myös piti ojelmasta.
Illanvietto oli mukava, ja saa kiittää toimivuuttaan siitä että koko päivän jatkunut sade vihdoin päättyi, sillä jos kaikki läsnäolijat olisivat ahtautuneet sisätiloihin olisi olo käynyt pian melkoisen ahdistavaksi. Naamiaisissa oikea tiimi voitti (oma suosikkini oli ko tiimiin kuulunut Bender) eli ei valittamista siltäkään osin.

Sunnunti 15.7.
Illanvieton rastitukset painoivat vielä aamulla sen verran, että otin vielä aamiaisen jälkeen nokoset joten pääsin conipaikalle vasta puolen päivän tienoilla. Ekat tovit menivät vain siellä pyörimiseen ja kummallisten ninja-tyttöjen "taistelun" katsomiseen (vai oliko tämä myöhemmin... hällä väliä), mutta yhden aikaan oli taas minun vuoroni osallistua ohjelmaan.
Fantasiaväittely jäi ehkä pikkuisen valjuksi, vaikka omaan osaani olenkin tyytyväinen. Ongelma oli nimittäin siinä, että varsinaista väittelyasetelmaa ei ihan syntynyt, joten kärjekkäine "mielipiteineni" pääsin liiankin helpolla. Nyt tuo oli jotain paneelin ja väittelyn puolivälissä, mutta toisaalta tuntuihan tuo tuollaisenakin toimivan ihan kohtalaisesti. Toki näin jälkeenpäin voin tunnustaa, etten nyt ihan niin rankasti vihaa ja halveksi perinteistä fantasiaa kuin mitä esityksestäni olisi voinut päätellä ;)
Loppupäivän ohjelmasta seurasin vain Kuis? - huikean tietokilpailun joka oli mukava tietokilpailumanen hupipala sekä Heinleinin perintöön keskittyneen paneelin jossa ulkomaanvieraamme (ja Ben) keskustelivat ko. kirjallisesta suuruudesta ihan kiinnostavalla tavalla.

Loppuyhteenveto
Kaiken kaikkiaan coni oli ainakin minulle taas yksi onnistuneiden scifi-tapahtumien kastiin merkattavien conien sarjassa. Täytyykin ihmetellä, että eivätkö conien järjestäjät osaa tehdä huonoa conia, vai olenko vain niin kritiikitön, että coni kuin coni tuntuu hyvältä...
Tämän conin yhteydessä katkaisin sarjani conipaitojen ostossa, sillä minulla alkaa olla jo liikaakin conipaitoja ja suoraan sanottuna tuo tämänkertainen ei nyt ollut visuaalisesti kaikkein miellyttävin.
Animeconin väkeä vastaan minulla ei ole sinällään mitään, mutta tuollaisen väkijoukon hallinta alkaa olla jo varmasti aika haastavaa ja toisaalta kun Finncon alkaa olla mitätön nyppylä Animeconin kyljessä alan olla yhä enemmän sitä mieltä, että conien erottaminen toisistaan olisi ainakin meidän kävijöiden kannalta mielekästä.

Kotimatka ansaitsee vielä oman kappaleensa, sillä junamatka Jyväskylä->Helsinki osottautui miltei kafkamaiseksi kokemukseksi. Ensin mukavassa sateessa vaelsimme Sohvista asemalle Tonin ja Haudan mumistessa jotain kastumisesta (hei sateenvarjot on keksitty!) ja kun pääsimme asemalle juuri sopivasti todistamaan sateen taukoamista alkoi kuulua huhuja että juna olisi myöhässä ja että jokin toinen juna olisi pudonnut raiteilta yms.
Selvisi pian, että tavaranuna oli pudonnut raiteilta jossain Orimattilan tienoilla ja että ilmeisesti meidät kuljetettaisiin jostain paikasta eteenpäin busseilla. Jaalan (kai?) asemalta otimme kyytiin joukon edellisellä junalla lähteneitä (lähtivät pendolinolla pari tuntia aiemmin) ja sekä saimme kuulla, että pääsemme kyllä junalla läpi.
Itse raiteilta pudonnut juna oli kyllä pettymys, sillä vain pikkuisen vinossa olevasta veturista ei olisi edes huomannut että jotain oli vialla, ellei sitä olisi tiennyt vartavasten katsoa. Eli veturi ei ollut penkareella, eikä edes kaatunut, pikkuisen (hyvin pikkuisen ) kallellaan vain.
Joka tapauksessa olisi luullut että loppumatka sujuisi suhteellisen tavanomaisesti, mutta erittäin epäselvät kuulutukset, hillitön tungos junassa ja lopulta Tampereella tapahtunut veturin hukkaaminen sekä suuri joukkopako toiseen junaan lisäsivät matkaan sisältyviä kokemuksia vielä jonkin verran. Tuon joukkopaon aikana Toni muun muassa hukkasi kunniavieraamme (jotka ilmeisesti pakenivat muun karjan kanssa siihen toiseen junaan - joka kuulemma oli varsin täysi). Toisaalta meille jäi miltei tyhjä juna jossa ei ahtautta esiintynyt ja kun jonkin veturinkin nuo löysivät pääsimme lopulta Helsinkiin vain pari tuntia myöhässä (toki joillakin tuo myöhästyminen oli ennemminkin 4 tuntia).


kohti conia 13. heinäk. 2007 @ 11:35

summer night, originally uploaded by Marko_K.

Vajaa viikko vierähti maaseudulla ja nyt on aika suunnata kohti Jyväskylää ja Finnconia jossa kulutan viikonloppuni suorastaan käyttökelvottomaksi.

Maisemana näkymä Lummene järvestä joskus yöllä.

Ja vielä lisäyksenä, että Leenan (Peltonen) poismeno yllätti ja hivenen masensi. Mutta minkäs voi, elämä on sellaista, että jossain vaiheessa se loppuu meiltä jokaiselta - niin tietäviltä ja taitavilta kuin tavallisemmiltakin tallaajilta. Joka tapauksessa Leenan poismeno tarkoittaa, että scifi-piirit ovat yhtä lahjakkuutta köyhempiä.


Liikaa ötököitäkö? 1. heinäk. 2007 @ 14:09

Castle of Raasepori, originally uploaded by Marko_K.

Viime aikoina olen räplännyt lähinnä ötökkäkuvien kanssa, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että en olisi muusta kiinnostunut. Kyse on vain siitä, että aika monesta kiinnostuksen aiheestani ötökäitä on jatkuvasti "tarjolla", eli niitä tulee kuvattua enemmän kuin mitään muuta lähinnä sen takia, ettei minulle ole syntynyt vaihtoehtoisia kuvausmahdollisuuksia kovin paljoa. Toki ensinnä kai kannattaisi miettiä enemän sitä, mistä kaikesta voisi rakentaa sitä kuvattavaa, mutta tuollainen ajatustyökin vaatisi mahdollisuutta paneutua asiaan ja viime päivinä/viikkoina en ole oikein jaksanut/ehtinyt edes miettiä tuota. Toinen mahdollisuus olisi tietysti tehdä jotain noille jo olemassaoleville kuville, niin kuin tuollekin Raaseporin linnan kuvalle joka on otettu ilkeän aurinkoisessa säässä jossa minkäänlaisen tunnelman hakeminen oli mahdotonta. Toki jos sää olisi ollut uhkaavampi ja jos olisin viitsinyt hieman muokata kuvaa niin siitä olisi voinut tulla vaikkapa tuon yllänähdyn kaltainen.


Lomalle... vihdoinkin 29. kesäk. 2007 @ 13:54

green beetle, originally uploaded by Marko_K.

Tämä vihreä vipeltäjä sopinee tämänpäivän kuvaksi.

Kunhan tänään täältä (työhuoneeltani) pääsen niin edessä on kolmen viikon loma. Tarkoitus on leikkiä kameran kanssa, käydä Finnconissa ja lueskella sekä hyvällä lykyllä hieman mökkeillä ja onkia. Tuo mökkeilyosuus onkin jäänyt viime vuosina kovin vähiin. Viime vuonna vierailin toki Tuomaksen luona, mutta eipä tuohon mökkisarakkeeseen ole muita merkintöjä tainut muutamaan vuoteen tullakaan. Nyt luvassa saattaa olla enemmänkin tuonsuuntaista oleskelua.

Joka tapauksessa kiireetön oleskelu luonnon helmassa sopii kyllä yksiin myös tämän kuvausharrastuksen kanssa.

Lupailisin myös mielelläni kirjoittavani jotain, mutta taitaa jäädä tälläkin kertaa vain haaveeksi.... Vaikka kukapa tietää.


lukupäiväkirjan pelastus 26. kesäk. 2007 @ 14:06

Goosander and young ones 2, originally uploaded by Marko_K.

Sain eilen vihdoin päivitettyä lukupäiväkirjani. Viimeisen kahden ja puolen kuukauden ajalta läjään oli kasaantunut 14 kirjaa ja oletan, että jos olisin vielä vähän odottanut, olisi tuon päivittäminen muuttunut niin vastemieliseksi taakaksi, että lukupäiväkirjan jatkaminen olisi ollut hyvinkin vaarassa. Ja olisihan se ollut ikävää jos kesästä 2002 alkaen pitämäni kommenttirivistö olisi näin katkennut. Noita kommentteja lienee kasassa nyt noin 460 ja lisää tulee ehkä keskimäärin 6-7 kirjan kuukausivauhtia joka tuntuu suhteellisen sopivalta vauhdilta nyt kun käytän kuitenkin aika paljon aikaa kuvien ääressä (ja niiden flickrissä synnyttämää kehua seuraten ja yllyttäen).
Tuo lukupäiväkirjani on myös siitä vähän hassu otus, että sen sivupohja on oikeastaan aika kömpelö, mutta toisaalta en millään viitsi käydä muokkaamaan tuota uusiksikaan, sillä tuon kanssa menisi jo muutama työtunti ennen kun saisin aikaan edes jotenkin järkevää... eikä minulla ole oikeastaan ideoita siitäkään miten tuo oikeasti pitäisi rakentaa.
Mutta se lukupäiväkirjasta ;)


Hyvää juhannusta 22. kesäk. 2007 @ 10:23

Crab spider 2, originally uploaded by Marko_K.

Pienen värikkään luonnossa mönkijän kera toivotan kaikille hyvää juhannusta.


Tiistain tipuja 19. kesäk. 2007 @ 14:54

baby goose, originally uploaded by Marko_K.

Tällä hetkellä on fiilis, että olisin pääsemässä taas vaihteeksi pikkuisen eteenpäin tässä valokuvauksen taidossa. Valokuvan perusmuodosta luopuminen on ehkä osaltaan nimittäin auttamassa minua rakentamaan monipuolisempaa sommitteluvalikoimaa itselleni. Pidän tästä yllä olevasta kuvasta aika paljon osin juuri siksi, että siinä koen olevan tietynlaista jännitettä joka pitkälti puuttuu miltei kaikista kuvistani - tavallaan tämä on tarinamaisempi kuva kuin aiemmat. Ja tässä osa ilosta tulee nimenomaan siitä, että pidin aluksi sitä lähtökuvaa jota kävin rajaamaan korkeintaan kelvollisena.

Other entries
» Murkkukuva

ant and thorn, originally uploaded by Marko_K.

Muurahaiset ovat oikeastaan aika raivostuttavia kuvattavia, sillä ne ovat liikkeellä koko ajan. Toisaalta niitä on kaikkialla joten mahdollisuuksia uusintaottoihin on runsaasti.

Kuiven suhteen olen myöskin alkanut hieman pohtimaan kehystämisen merkitystä. Joissain tapauksissa, kuten tässä tuntuu kehys ikäänkuin sulkevan kuvan paremmin omaksi kokonaisuudekseen ja näin toimivan eräänlaisena kuvan viimeistelynä. Luultavimmin tulen jatkossa käyttämään kehystämistä entistä enemmän (toisaalta kun tämä taitaa olla eka tai toka kuva jonka olen viitsinyt kehystää, on tuon lupauksen pitäminen helppoa).

Kesäkuun alun aikana olen taas ottanut enemmän näitä ötäkkäkuvia, vaikka mahtuu joukkoon toki jonkin verran muutakin, kuten vaikkapa Raaseporin linnaa, linnunpoikasia yms. Tällä hetkellä koneen uumenissa lienee noin tusinan verran hyvinä pitämiäni ötäkkäkuvia jotka kaipaavat vain pientä viimeistelyä ennen "julkaisua" Flickrissä.

Että tämmöistä tällä kertaa.


» Valokuvatorstai - aiheena kone
IMG_9646.JPG

Kyseessä on nippuvasara, tai kai tarkemin nippuvasaran vesipyörä joka antaa voiman itse laitteelle. Kuva otettu Fagervikin ruukilla.

Valokuvatorstai
» heijastuksia

natures art, originally uploaded by Marko_K.

Kuvana tällä kertaa heijastus tummavetisen lammen pinnasta. Eli tälle ei ole tehty muuta kuin käännetty ylösalaisin. Tämä ei välttämättä toimi tällaisena pienenä niin hirveän hyvin, mutta mielestäni ruudunkokoisena tämä on jo aika kiva.


» Saattaapi tulla katko kuvien esityksessä

Crab spider 1, originally uploaded by Marko_K.

Alkaa taas olla se aika jolloin minun täytyy pohtia sitä että jatkanko maksullista jäsenyyttäni flickerissä. Viime aikoina en ole erityisen paljon kuviani tuonne tunkenut, vaikka omasta mielestäni julkaisukelpoisia otoksiakin on toki jonkin verran kamerastani putkahtanut koneeni uumeniin. Kyse on ehkä jonkinlaisesta kuvaajan itsevarmuuden muodostumisesta, sillä alan luottaa siihen mitä teen jo sen verran, etten oikeastaan enää kaipaa Flickristä aika-ajoin kovin runsastakin kehumista. Toki sekä omien kuvien laittaminen koetukselle että muiden ottamien kuvien katselu on edelleen tarpeen kehittymiselle, mutta silti.

Toisaalta taas on aina ollut kiva julistaa maailmalle uuden mielestäni hyvä kuvan jälkeen "katsokaa kaikki millaisen kuvan tällä kertaa olen ottanut!". Itse asiassa olen niin kuvien kuin tarinoidenkin kanssa sitä mieltä, että vasta yleisön kokemus lopulta synnyttää teoksen eloon. Ja jollain tavoin katson, että tekijä on teokselleen sen velkaa, että hän antaa teokselle mahdollisuuden yleisöön.

Joo, kyllä minä varmaan sitä Flickr -tiliä jatkan, mutta voipi olla, että tuossa tulee pieni tauko, sillä luottokortittomana ja PayPall-tiliä omaamattomana on tuon maksaminen taas tehtävä avuliaiden ihmisten avulla. Ja ennen kun tuota käyn kyselemään täytyy minun myös samalla päättää mitä teen sen librarything-vempaimen kanssa. Sen suhteen vaihtoehto taas on Lifetime membership tai ei ollenkaan. Päätöksiä, päätöksiä, elämä on täynnä päätöksiä.

Ai niin, en sitten tiedä miten nämä tänne tuodut kuvat tulevat näkymään siinä tapauksessa että tuo flickr-tilini muuttuisi joksikin aikaa maksuttomaksi.

Ja kuvassa on siis kukkahämähäkki.


» kissankello

kissankello, originally uploaded by Marko_K.

valokuvatorstain kuva taas päivän myöhässä, mutta minkäs mahtaa kun ei tuota koskaan muista ajoissa. Itse asiassa näitä vähäänkään onnistuneempia kukkakuvia minulla on aika vähän, ellei sitten sellaisia lasketa joissa on joku ötökkä pääkohteena. Kukkakuvat eivät nyt vaan ole minun ominta alaani.


Top of Page Sivun tarjoaa LiveJournal.com