?

Log in

No account? Create an account
 

Pari sanaa conista - Markoilua joutoaikoina

About Pari sanaa conista

Previous Entry Pari sanaa conista 18. heinäk. 2007 @ 12:28 Next Entry

Water Strider, originally uploaded by Marko_K.

Vesimittarin valvomana lienee minunkin aika sanoa muutama sananen conista.

Perjantai 13.7.
Saavuin junalla Jyväskylään joskus 15.30 tienoilla ja ennätin siis sentään seuraamaan yhtä kirjoittajatapaamisen ohjelmaa, eli tuota julkaisemis-paneelia. Ko. ohjelma oli melko mukava, vaikkakin ehkä kotimaista spefin julkaisutilannetta olisikin voinut tuoda enemmän esille. Mutta toisaalta tämä olisi voinut hajoittaa kokonaisuutta, sillä suurin osa panelisteista oli kuitenkin näitä suuremman maailman eläviä... eli hyvä näinkin.

Conien suhteen kuitenkin se kaikkein keskeisin asia on ihmisten tapaaminen. Siinä perjantai-ilta oli mitä mainioin eikä normaalin Sohvissa istumisen vaihtoehdoksi ilmaantunut taidenäyttely ollut ollenkaan hullumpi idea. Vaikken Judith Cluten teoksista erityisemmin välittänyt (eivät iskeneet minuun sen enempää positivisesti kuin negatiivisestikaan), pidin aika paljonkin Timo Sälekiven teoksista jotka olivat sekä aika jänniä että omalla karulla tavallaan tyylikkäitä. Lisäksi tuollakin tuli käytyä pari ihan kiinnostavaa keskustelua. Ja taidenäyttelystä palasimme tietysti Sohviin jossa sekä ryyppääminen että keskustelu jatkui rennoissa merkeissä. Mukava ilta kaikenkaikkiaan.

Lauaintai 14.7.
Lopeteltuani perjantaina jo hyvissä ajoin (n. 1-1.30) saatoin vaeltaa suhteellisen pirteänä conipaikalle seuraamaan avajaisia. Jotenkin Pirkin läsnäolosta huolimatta tuosta jäi vähän vaisu olo. itse olisin toivonut vähän vahvempaa avajaisohjelmaa, jotain spektaakkelimaista... Eikä tuo fysiikan esitelmäkään oikein tuntunut iskevän niin hyvin kuin olisi voinut, vaikka olihan se tavallaan kiinnostava.
Tämän jälkeen siirryin kahvilan puolelle jossa herra Lipton liimaili kiivaaseen tahtiin kysymyslappujaan kasaan. Tuolla juttelin tietysti tovin kunnes tuli aika siirtyä seuraamaan kuinka Lipton oikein hallitsi hommansa ja hyvinhän se sen teki. Haldemanin haastattelu oli ihan mukava, ja Jukka, ei kun Lipton sai osaltaan luotua mukavan leppoisan tunnelman, mikä luultavasti auttoi myös kunniavierasta hieman rentoutumaan.
Liptonin jälkeen siirryin vaeltelemaan conitiloissa ja tutkimaan mm. myyntipöytiä joista ei kuitenkaan tällä kertaa löytynyt mitään sellaista että olisin viitsinyt enempiä ostella (hyvä on ostihan minä sentää escin kuunnelman ja yhden kirjan).
Seuraava seuraamani ohjelmanumero oli se missä itse istuin, eli Myytit scifissä. Mielestäni ko paneeli meni ihan kohtalaisesti vaikkakin vähän hirvitti eräiden paneelisitien halu laajentaa myyttikäsitystä niin laajaksi, että koko termi menettäisi merkityksensä. Olisi vielä täytynyt korostaa tuota myytin poikkeuksellista luonnetta, valitettavasti se tuli mieliini vähän turhan myöhään. Kuitenkin kaiken kaikkiaan olin aika tyytyväinen siitä miten hoidin oman hommani ja kokonaisuuskin tuntui toiki toimivan.
Tässä vaiheessa siirryin taas Sohviin, lähinnä toki ruoka mielessä, mutta loppujen lopuksi tuolla tuli istuttua miltei viiteen asti, jolloin lähdin seuraamaan syystäkin salaisia kansioita.
Tämä olikin ehkä ainoa pettymykseni conissa, sillä minuun tämä ohjelmanumero ei iskenyt lainkaan. Huumori oli liian alkeellista ja jatkuva toisto kävi rasittamaan. Ei siis toiminut minulle, vaikkakin myös toisenlaisia mielipiteitä on ko. ohjelmasta esitetty, joten ainakin osa yleisöstä myös piti ojelmasta.
Illanvietto oli mukava, ja saa kiittää toimivuuttaan siitä että koko päivän jatkunut sade vihdoin päättyi, sillä jos kaikki läsnäolijat olisivat ahtautuneet sisätiloihin olisi olo käynyt pian melkoisen ahdistavaksi. Naamiaisissa oikea tiimi voitti (oma suosikkini oli ko tiimiin kuulunut Bender) eli ei valittamista siltäkään osin.

Sunnunti 15.7.
Illanvieton rastitukset painoivat vielä aamulla sen verran, että otin vielä aamiaisen jälkeen nokoset joten pääsin conipaikalle vasta puolen päivän tienoilla. Ekat tovit menivät vain siellä pyörimiseen ja kummallisten ninja-tyttöjen "taistelun" katsomiseen (vai oliko tämä myöhemmin... hällä väliä), mutta yhden aikaan oli taas minun vuoroni osallistua ohjelmaan.
Fantasiaväittely jäi ehkä pikkuisen valjuksi, vaikka omaan osaani olenkin tyytyväinen. Ongelma oli nimittäin siinä, että varsinaista väittelyasetelmaa ei ihan syntynyt, joten kärjekkäine "mielipiteineni" pääsin liiankin helpolla. Nyt tuo oli jotain paneelin ja väittelyn puolivälissä, mutta toisaalta tuntuihan tuo tuollaisenakin toimivan ihan kohtalaisesti. Toki näin jälkeenpäin voin tunnustaa, etten nyt ihan niin rankasti vihaa ja halveksi perinteistä fantasiaa kuin mitä esityksestäni olisi voinut päätellä ;)
Loppupäivän ohjelmasta seurasin vain Kuis? - huikean tietokilpailun joka oli mukava tietokilpailumanen hupipala sekä Heinleinin perintöön keskittyneen paneelin jossa ulkomaanvieraamme (ja Ben) keskustelivat ko. kirjallisesta suuruudesta ihan kiinnostavalla tavalla.

Loppuyhteenveto
Kaiken kaikkiaan coni oli ainakin minulle taas yksi onnistuneiden scifi-tapahtumien kastiin merkattavien conien sarjassa. Täytyykin ihmetellä, että eivätkö conien järjestäjät osaa tehdä huonoa conia, vai olenko vain niin kritiikitön, että coni kuin coni tuntuu hyvältä...
Tämän conin yhteydessä katkaisin sarjani conipaitojen ostossa, sillä minulla alkaa olla jo liikaakin conipaitoja ja suoraan sanottuna tuo tämänkertainen ei nyt ollut visuaalisesti kaikkein miellyttävin.
Animeconin väkeä vastaan minulla ei ole sinällään mitään, mutta tuollaisen väkijoukon hallinta alkaa olla jo varmasti aika haastavaa ja toisaalta kun Finncon alkaa olla mitätön nyppylä Animeconin kyljessä alan olla yhä enemmän sitä mieltä, että conien erottaminen toisistaan olisi ainakin meidän kävijöiden kannalta mielekästä.

Kotimatka ansaitsee vielä oman kappaleensa, sillä junamatka Jyväskylä->Helsinki osottautui miltei kafkamaiseksi kokemukseksi. Ensin mukavassa sateessa vaelsimme Sohvista asemalle Tonin ja Haudan mumistessa jotain kastumisesta (hei sateenvarjot on keksitty!) ja kun pääsimme asemalle juuri sopivasti todistamaan sateen taukoamista alkoi kuulua huhuja että juna olisi myöhässä ja että jokin toinen juna olisi pudonnut raiteilta yms.
Selvisi pian, että tavaranuna oli pudonnut raiteilta jossain Orimattilan tienoilla ja että ilmeisesti meidät kuljetettaisiin jostain paikasta eteenpäin busseilla. Jaalan (kai?) asemalta otimme kyytiin joukon edellisellä junalla lähteneitä (lähtivät pendolinolla pari tuntia aiemmin) ja sekä saimme kuulla, että pääsemme kyllä junalla läpi.
Itse raiteilta pudonnut juna oli kyllä pettymys, sillä vain pikkuisen vinossa olevasta veturista ei olisi edes huomannut että jotain oli vialla, ellei sitä olisi tiennyt vartavasten katsoa. Eli veturi ei ollut penkareella, eikä edes kaatunut, pikkuisen (hyvin pikkuisen ) kallellaan vain.
Joka tapauksessa olisi luullut että loppumatka sujuisi suhteellisen tavanomaisesti, mutta erittäin epäselvät kuulutukset, hillitön tungos junassa ja lopulta Tampereella tapahtunut veturin hukkaaminen sekä suuri joukkopako toiseen junaan lisäsivät matkaan sisältyviä kokemuksia vielä jonkin verran. Tuon joukkopaon aikana Toni muun muassa hukkasi kunniavieraamme (jotka ilmeisesti pakenivat muun karjan kanssa siihen toiseen junaan - joka kuulemma oli varsin täysi). Toisaalta meille jäi miltei tyhjä juna jossa ei ahtautta esiintynyt ja kun jonkin veturinkin nuo löysivät pääsimme lopulta Helsinkiin vain pari tuntia myöhässä (toki joillakin tuo myöhästyminen oli ennemminkin 4 tuntia).

Jätä vastaus tähän
From:(Anonymous)
Date:19. heinäkuuta 2007 09:35 (UTC)

Re: Pari sanaa conista

(Link)
Jaala po. Jämsä, ja Orimattila po. Orivesi.
Ja itseasiassa Jämsän asemalla saimme kiinni edellisen Helsingin junan (penteliinö), joka seisoi tyhjänä sivuraiteella - ja oli näyttöjensä mukaan juuri saapumassa Helsinkiin.
Pohjoiseen matkalla olleen tavarajunan toinen veturi oli tosiaan kyntänyt
ratapalkkeja jossain Jämsän ja Oriveden välillä, ja Orivedellä edellisen junan matkustajat hyppäsivät meidän junaamme, joka oli jo Jyväskylästä lähtiessä niin täynnä, että porukat istuivat käytävillä.

t. Kummari
From:markok
Date:19. heinäkuuta 2007 12:02 (UTC)

Re: Pari sanaa conista

(Link)
Juu seison korjattuna. Kotimaan maantiede ei ole vahvimpia alojani, ei varsinkaan paikkakuntien tunnistaminen radanvarteen tuijottamalla ;) Jaala oli hämärä arvaus kun en muistanut muuta kuin että kyseessä oli j-alkuinen paikkakunta ja orimattila oli hassu lipsaus...
(Jätä vastaus tähän)
Top of Page Sivun tarjoaa LiveJournal.com